29/4/11


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Επιτροπή για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου



28/04/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Επιτροπής για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης είπε ότι είχαν «μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι μεγάλος υποστηρικτής της Ιατρικής Σχολής».

Και πρόσθεσε: «Προχωρούμε λοιπόν με μεγαλύτερες ταχύτητες και ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη βοήθειά του σε κάποια θέματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο της Ιατρικής Σχολής και έχουμε τη διαβεβαίωσή του ότι θα βοηθήσει».

Ερωτηθείς για τα θέματα που απασχολούν την Επιτροπή, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι αυτά τα θέματα αφορούν στο ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο και στο κτηριακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής, ενώ σε ερώτηση αν το θεσμικό πλαίσιο έχει καταρτιστεί είπε ότι είναι έτοιμο.

Από πλευράς του ο δρ. ΄Αλκης Πιερίδης είπε: «Θέλουμε την Ιατρική Σχολή να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2013. Είμαστε εδώ σήμερα για αυτόν τον σκοπό και μόνο, για να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα και θα τη λειτουργήσουμε. Ελπίζω τον Σεπτέμβρη του 2013 να έχουμε τους πρώτους φοιτητές».

Κληθείς να πει ποια θα είναι η διευθέτηση για το θέμα της δημιουργίας πανεπιστημιακής κλινικής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο Καθηγητής Άντης Αδάμ ανέφερε ότι οι ακαδημαϊκοί ιατροί θα εξασκούν το επάγγελμά τους στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο θα λειτουργήσει ως πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ως κρατικού νοσηλευτηρίου, απλώς, οι ακαδημαϊκοί ιατροί θα εργάζονται δίπλα με τους κανονικούς ιατρούς στο ίδιο νοσοκομείο». Είπε ακόμη ότι ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός πως την Ιατρική Σχολή στηρίζουν όλοι οι ιατροί στην Κύπρο.

Τέλος, ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχεται από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, Οικονομικών, και Υγείας.

Αρχή