4/4/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ


04/04/2011





Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια χθες στις 10 μ.μ. και ακολούθησε εγκάρδια και φιλική συνομιλία. Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι νοουμένου πως δεν υπήρξε η όποια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, όπως συζητήθηκε στη Γενεύη, θα επιθυμούσε η συνάντηση να γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο, μεταξύ του ιδίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, ελπίζοντας μέχρι τότε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα ότι οι εξελίξεις δικαίωσαν την πρόβλεψη που είχε κάνει στη συνάντηση της Γενεύης ότι τα πράγματα με τις διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο ελπιδοφόρα και ότι η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας δεν ήταν καθόλου βοηθητική αλλά, αντίθετα, προβληματική.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει πρόοδος, αλλά για να επιτευχθεί αυτή χρειάζεται να υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.