12/3/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στo Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), στη Λευκωσία
12/03/2011






Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να χαιρετήσω το Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συντεχνιών.

Είναι καλά γνωστό ότι η πολύχρονη και ενεργός συμμετοχή της ΠΟΑΣ και των εντεταγμένων σε αυτήν ανεξάρτητων συντεχνιών στους κοινούς αγώνες των εργαζομένων για βελτίωση των όρων εργασίας τους έχει αναδείξει την Ομοσπονδία ως έναν πολύ σημαντικό φορέα διαπραγμάτευσης στις εργασιακές σχέσεις και τούτο, ασφαλώς, λαμβάνεται πάντοτε σοβαρά υπόψη.

Είναι, πιστεύω, σημαντικό να αναφέρω ότι η λαμπρή πορεία του συνδικαλισμού στη Κύπρο, από την περίοδο της ανεξαρτησίας μέχρι σήμερα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην ωριμότητα των στελεχών των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων. Είναι σίγουρο ότι οι ανεξάρτητες συντεχνίες, με την ένταξή τους στην ΠΟΑΣ και τη συνένωση των δυνάμεών τους, έχουν αποκτήσει ισχυρότερο λόγο για διεκδίκηση αιτημάτων και επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο οργανωμένος συνδικαλισμός έχει κεντρικό θεσμικό ρόλο μέσα στην οργάνωση του σύγχρονου οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι. Όταν μάλιστα ο ρόλος αυτός αντιμετωπίζεται υπεύθυνα, τότε ο συνδικαλισμός συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόοδο της οικονομίας και στην προστασία και ευημερία των εργαζομένων.

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο αυτό χαιρετισμό, θέλω απλά να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες του Παγκύπριου Συνέδριου σας. Θα αναμένω τα πορίσματά σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
_______________
Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους του Υπουργού Εμπορίου, ο Λειτουργός Εμπορίου κ. Κώστας Σιεκκερής.