4/3/11

Τιμές καυσίμων - Παρατηρητήριο Τιμών Λιανικής Πώλησης Πετρελαιοειδών - 3/3/2011 04/03/2011

Τιμές καυσίμων - Παρατηρητήριο Τιμών Λιανικής Πώλησης Πετρελαιοειδών - 3/3/2011
04/03/2011
H Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ολοκληρώσει τη νέα της έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών στις 3/3/2011, σε 233 διαφορετικά πρατήρια καυσίμων παγκύπρια.



Με βάση τα στοιχεία της παρούσας έρευνας και την επιστημονική ανάλυση των δεδομένων, εντοπίζονται διαφορές στις τιμές των καυσίμων μεταξύ των πρατηρίων πώλησης πετρελαιοειδών. Από την έρευνα προκύπτει ότι η πλειοψηφία των πρατηρίων έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις στις τιμές καυσίμων οι οποίες είναι ανάλογες με τις αυξήσεις των χονδρικών τιμών τους. Εντούτοις, παρουσιάζεται αριθμός πρατηρίων τα οποία διατηρούν λιανικές τιμές πώλησης σε ψηλότερα επίπεδα, κυρίως στις επαρχίες της Λεμεσού και της Πάφου.

Προτρέπονται οι καταναλωτές να επιλέγουν τα φθηνότερα πρατήρια και να αποφεύγουν τα πρατήρια που διατηρούν ψηλότερες τιμές. Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Παρατηρητήριο Τιμών Λιανικής Πώλησης Καυσίμων ημερομηνίας 3/3/2011, όπως και για τα φθηνότερα και ακριβότερα πρατήρια ανά επαρχία, από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcit.gov.cy (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ).

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών στην Τηλεφωνική Γραμμή Καταναλωτή 1429.