23/3/11

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας της Ελλάδας

23/03/2011
Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο, με τον Υπουργό Επικρατείας της Ελλάδας κ. Χαράλαμπο Παμπούκη
 

. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εμπορίου κα Νέλλη Κουλία, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) κ. Φειδίας Πηλείδης και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Invest in Greece κ. Άρις Σύγγρος.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τη συνάντηση, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε σήμερα τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη και τους συνεργάτες του. Είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, των εμπορικών σχέσεων και, φυσικά, της ενέργειας και αναθέσαμε στους οργανισμούς προσέλκυσης επενδύσεων Κύπρου και Ελλάδας να μας κάνουν συγκεκριμένη εισήγηση για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Σχολιάζοντας, επίσης, τη σημερινή συνάντηση, ο Έλληνας Υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Είχαμε μια πάρα πολύ καλή και παραγωγική συνάντηση με τον Υπουργό κ. Πασχαλίδη. Συζητήσαμε θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος και με συγκεκριμένο πεδίο δράσεων. Έχουμε παρατηρήσει με μεγάλη ικανοποίηση ότι έχει αυξηθεί, ήδη, η εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών. Αυτό δεν αποκλείει, βεβαίως, στο μέλλον – και το επιθυμούμε – να υπάρχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Συζητήσαμε για θέματα που αναφέρονται στην τουριστική συνεργασία, ένας τομέας ο οποίος είναι κοινός, αλλά και για θέματα ενέργειας. Ζούμε σε μια εποχή αλλαγών, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Αυτά είναι ευκαιρίες και τα δύο κράτη έχουμε την απόλυτη δυνατότητα να πετύχουμε στις νέες αυτές προκλήσεις, οι οποίες θα είναι επ’ ωφελεία όλων, αλλά και της περιοχής.

Παράλληλα, βέβαια, είπαμε πως θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο πεδίο δράσεως και αναθέσαμε στους δύο φυσικούς φορείς επενδύσεων – το Invest in Greece και τον CIPA, που είναι δύο εξειδικευμένοι Οργανισμοί που στην πραγματικότητα υποβοηθούν, διευκολύνουν, διερευνούν και, εν πάση περιπτώσει, συμβάλλουν στη συγκεκριμένη ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία - και όχι μόνο - να προχωρήσουν τη συνεργασία αυτή με συγκεκριμένα βήματα και σύντομα να μας υποβάλουν και ορισμένες συγκεκριμένες προτάσεις».