21/2/11

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Λουκά Λουκά 21/02/2011 NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωρίου και Νήσου για την ανέγερση νέου πυροσβεστικού σταθμού στη Νήσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Είχαμε μια συνάντηση με τις Τοπικές Αρχές της περιοχής Πέρα Χωρίου και Νήσου για να εξετάσουμε το αίτημα για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στην κοινότητα. Εξετάσαμε όλες τις παραμέτρους, έχει εντοπιστεί και μεταβιβαστεί ένα ακίνητο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και για σκοπούς γρήγορης εκτέλεσης του έργου έχουμε καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει. Η κοινότητα θα αναλάβει την ανέγερση με τη βοήθεια του κράτους για να προχωρήσουμε τάχιστα στη δημιουργία του σταθμού».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμος ο σταθμός, ο κ. Λουκά σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται και από την κοινότητα αλλά συνήθως η διαδικασία υλοποίησης ενός τέτοιου έργου διαρκεί ένα χρόνο.

Ο κ. Υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρχει μια πρόνοια ώστε σε κάποιο στάδιο, εάν χρειαστεί, να δημιουργηθεί και ένας περιφερειακός πυροσβεστικός σταθμός. Θα ληφθούν όλα υπόψη, θα εξεταστεί η μελλοντική λειτουργία του σταθμού και η μελλοντική κάλυψη της περιοχής, κατέληξε.