9/2/11

Συνήλθε η Υπουργική Επιτροπή για τις ΑΠΕ

Συνήλθε η Υπουργική Επιτροπή για τις ΑΠΕ
09/02/2011
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εμπορίου δόθηκαν από τα μέλη της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής σαφείς οδηγίες στις διάφορες Υπηρεσίες και Τμήματα που εμπλέκονται για τη διεκπεραίωση όλων των εκκρεμοτήτων αναφορικά με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).



Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών, Οικονομικός Διευθυντής στο Υπουργείο κ. Ανδρέας Χαραλάμπους, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας κα Αίγλη Παντελάκη, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) κ. Γιώργος Σιαμμάς, ο Διευθυντής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί λειτουργοί από την ΑΗΚ και το Γραφείο Προγραμματισμού.

Κατά τη σύσκεψη, τα μέλη της Υπουργικής Επιτροπής εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Κύπρο και επαναβεβαίωσαν τη σταθερή πολιτική της Κυβέρνησης για την προώθησή τους. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τις μελέτες τόσο της ΡΑΕΚ όσο και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, κρίθηκαν ως ικανοποιητικές και συμφέρουσες για τους επενδυτές οι νέες ταρίφες που εισηγείται η ΡΑΕΚ και αποφασίστηκε η προώθηση για έγκριση του προϋπολογισμού για τις ΑΠΕ.

Για σκοπούς διαφάνειας και χρηστής διοίκησης και με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που κατά καιρούς διενεργείται για τις ΑΠΕ, αποφασίστηκε, τέλος, ότι θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τις ΑΠΕ στην Κύπρο, ιδιαίτερα όσον αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.