3/2/11

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εσπεριδοκαλλιεργητών
03/02/2011





Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Στεφάνου και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εσπεριδοκαλλιεργητών. Στην συνάντηση παρίσταντο, επίσης, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Λειτουργός Γεωργίας Α’ του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Αντώνης Μαζέρης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εσπεριδοκαλλιεργητών, με κυριότερο αυτό της διάθεσης των εσπεριδοειδών για σκοπούς μεταποίησης. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ηγεσίας του Συνδέσμου ζήτησαν από τον κ. Πασχαλίδη την παρέμβαση του Υπουργείου για να εξασφαλιστεί η διάθεση όλων των φρούτων τους για χυμοποίηση και σε ικανοποιητικές για τους παραγωγούς τιμές.

Ο Υπουργός Εμπορίου δεσμεύθηκε να συζητήσει το θέμα με τους εμπλεκόμενους βιομήχανους και διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ότι θα υποστηρίξει την όποια πρόταση ενδεχομένως καταθέσει το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας η οποία, στο πλαίσιο πάντοτε των Κοινοτικών Κανονισμών, θα προσφέρει περαιτέρω στήριξη στους παραγωγούς. Παράλληλα, ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο για στήριξη του κλάδου, αναφερόμενος ενδεικτικά τόσο στη συμβολή του Υπουργείου για την εφαρμογή του προγράμματος χρήσης γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία όσο και στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν τα Εμπορικά Κέντρα της Κύπρου για την προώθηση των προϊόντων των Κύπριων παραγωγών στο εξωτερικό.