21/1/11

Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Αντώνη Πασχαλίδη στη Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας
21/01/2011





Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι και απευθύνω χαιρετισμό και ευχές, ως Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, στον Διευθυντή και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, με αφορμή τη σημερινή χοροεσπερίδα.

Κατ΄ αρχήν να μου επιτρέψετε να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά και δημιουργικά με κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία. Το νέο έτος να αποτελέσει εφαλτήριο για αναγέννηση αρχών, αξιών και ιδανικών.

Αν και η αποψινή βραδιά δεν προσφέρεται για μακροσκελείς χαιρετισμούς, εντούτοις δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε σε σχέση με το έργο που έχει επιτελέσει η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας.

Τα αποτελέσματα θα έλεγα ότι είναι εντυπωσιακά στον τομέα της μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, αλλά και των ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων, όπως οι φόνοι. Αναντίλεκτα, έχουν καρποφορήσει οι άοκνες προσπάθειες της Διεύθυνσης και όλου του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Ταυτόχρονα, όμως, η κατάσταση όπως έχει σκιαγραφηθεί δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, αλλά την εγρήγορση και τη βελτίωση των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρει ο καθένας από εσάς στην κοινωνία των πολιτών και, ιδιαίτερα, στην πρωτεύουσα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη Αστυνομική Διεύθυνση.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και, κατ΄ επέκταση, στην Αστυνομία Κύπρου, αφού ως κατεξοχήν θεσμός διασφάλισης και περιφρούρησης της έννομης τάξης αποτελεί τον ακοίμητο φρουρό της δημόσιας γαλήνης και ασφάλειας. Η πρόκληση για όλους είναι να προστατεύσουμε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία και να την παραδώσουμε στις μελλοντικές γενιές αυτού του τύπου πιο δίκαιη, πιο ασφαλή και πιο ανθρώπινη.