28/1/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά στην τελετή βράβευσης των αθλητών/αθλητριών και μελών της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού
28/01/2011
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση βρίσκομαι σήμερα εδώ για να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση για τη βράβευση των αθλητών/αθλητριών και μελών της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού. Τέτοιες εκδηλώσεις προβάλλουν προς το ευρύ κοινό την αξία του αθλητισμού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους αθλητές να αισθανθούν ικανοποίηση για την αναγνώριση των προσπαθειών τους.

Σε περιόδους έντονης κοινωνικής κρίσης όπως η σημερινή, κατά την οποία οι αυθεντικές αξίες της ανθρώπινης υπόστασης διαβρώνονται συστηματικά από πλήθος νεοεμφανιζόμενων ευτελών προτύπων, η σημασία του αθλητισμού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Είναι η στιγμή που ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει φάρο υγιούς ενασχόλησης για κάθε άτομο ανεξαρτήτως ηλικίας, μακριά από εξαρτήσεις και εικονικά υποκατάστατα της ανθρώπινης ευτυχίας. Ο αθλητισμός, σε συνάρτηση με τις αξίες που πρεσβεύει, μπορεί να αποτελέσει το εχέγγυο για τη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, έτοιμων να αποτελέσουν τους πολίτες της κοινωνίας του αύριο.

Ιδιαίτερα όσον αφορά το άθλημα της σκοποβολής, η σημασία του γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογισθούμε τις μεγάλες επιτυχίες που προσφέρουν οι Κύπριοι αθλητές τα τελευταία χρόνια. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι αποτελεί ένα σταθερό βάθρο προβολής της πατρίδας μας στον παγκόσμιο χώρο, ενώ οι ίδιοι οι αθλητές μας προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες με την παρουσία τους ως πρεσβευτές της Κύπρου.

Ως Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δηλώνουμε τη στήριξή μας σε κάθε μορφή αθλητικής δραστηριότητας και θεωρούμε ότι εκδηλώσεις όπως αυτή πρέπει να γίνονται πιο συχνά, για να δίνεται η ευκαιρία να επιβραβεύονται οι προσπάθειες των αθλητών μας. Συγχαίρω, λοιπόν, θερμά τόσο τους αθλητές για τη βράβευσή τους όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού για την εκδήλωση και σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε δίπλα σας για να συνδράμουμε στο έργο σας με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να μας χαρίσετε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.