26/1/11

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα σε συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα σε συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου
26/01/2011





Κατ’ αρχάς επιτρέψετέ μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την παρουσία σας. Θέλω να εκφράσω επίσης θερμές ευχαριστίες και στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου που μας φιλοξενεί στον δικό του χώρο για τη σημερινή τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Εθνική Φρουρά είναι ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός στον οποίον υπηρετούν νεαρά στελέχη καθώς και στρατεύσιμοι οπλίτες που είναι μέρος του βασικού πυρήνα της νεολαίας του τόπου μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, αντιμετωπίζουμε και εμείς τα ίδια προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει η σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Διαρκής προσπάθεια του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ είναι η συνεχής αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και του επιπέδου εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των εθνοφρουρών μας αλλά και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση, και προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι μας, προγράμματα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου θα εισαχθούν στον Στρατό για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των εθνοφρουρών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου συζήτησαν και διερεύνησαν από κοινού τους τομείς της μεταξύ τους πιθανής συνεργασίας και κατέληξαν στη συνομολόγηση του Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε.

Είμαι σίγουρος ότι θα δοθεί και από τις δύο πλευρές η πρέπουσα και αρμόζουσα βαρύτητα ώστε να υλοποιηθούν σταδιακά όσα περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και τα οποία ουσιαστικά βοηθούν:

· στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων.

· στην αντιμετώπιση των ουσιών εξάρτησης και των προβλημάτων νεανικής παραβατικότητας καθώς και

· στην εξάλειψη του νοσηρού φαινομένου της φυγοστρατίας, αφού με το Μνημόνιο μπορούμε να προσεγγίσουμε ευκολότερα τους νέους προκειμένου να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία τους ώστε να βλέπουν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά με θετική διάθεση και αντίληψη.

Με τις διάφορες από κοινού δραστηριότητες, ενημερώσεις και συναντήσεις είμαι σίγουρος ότι θα αναβαθμίσουμε κατά πολύ τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της νεολαίας μας η οποία αποτελεί την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας.

Καταλήγοντας, πρέπει να τονίσω ότι από πλευράς Υπουργείου Άμυνας θα μας βρείτε συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους στο σοβαρό έργο που επιτελείτε ως Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Εκφράζω και πάλι τις ευχαριστίες μου και εύχομαι κάθε επιτυχία στην εφαρμογή του Μνημονίου που μόλις έχουμε υπογράψει.