30/1/11

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στο ετήσιο γεύμα της 96ης Περιφέρειας του Διεθνούς Inner Wheel
30/01/2011






Με χαρά βρίσκομαι εδώ μαζί σας για να χαιρετίσω την εκδήλωση που διοργανώνει η 96η Περιφέρεια του Διεθνούς Inner Wheel. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη για να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις που θέτει ενώπιόν μας η καινούργια χρονιά.

Η ετήσια αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της κοινωνικής δραστηριότητας και προσφοράς της Περιφέρειας και στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας .

Η πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια πάθηση που επηρεάζει αρκετούς συνανθρώπους μας. Τα συμπτώματα ποικίλλουν και περιλαμβάνουν θαμπή όραση, αδύναμα άκρα, τρόμο άκρων, αστάθεια και κόπωση. Σε κάποιους ασθενείς παρουσιάζει περιόδους έξαρσης και ύφεσης, ενώ σε άλλους έχει μία προοδευτική πορεία. Για όλους κάνει τη ζωή απρόβλεπτη. Σήμερα, στην Κύπρο 1300 περίπου άτομα υποφέρουν από αυτήν τη σοβαρή ασθένεια.

Συγχαίρω τα μέλη της 96ης Περιφέρειας για την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό με τον οποίο εργάζονται για να φέρουν εις πέρας το αξιόλογο έργο που επιτελούν. Όλα αυτά τα χρόνια η εθελοντική προσφορά τους υπήρξε γενναιόδωρη και σημαντική και σε αυτήν περιλαμβάνεται πλούσιο κοινωφελές, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο.

Η 96η Περιφέρεια, έχοντας σαν φάρο τους στόχους του Διεθνούς Inner Wheel που είναι η ανάπτυξη της πραγματικής φιλίας και η ανιδιοτελής εξυπηρέτηση, έχει εργαστεί για την ενίσχυση της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Με τη δράση της έχει αναδείξει όλες εκείνες τις αξίες που πολύ συχνά παραβλέπονται στις σύγχρονες κοινωνίες όπου επικρατούν έννοιες όπως ο καταναλωτισμός, ο υλισμός και το προσωπικό κέρδος.

Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη που αγγίζει τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά, ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη ή επάγγελμα. Είναι μια προσφορά αθόρυβη η οποία πηγάζει από την ψυχή του κάθε ανθρώπου. Ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και την ενεργό συμμετοχή δίνοντας νόημα στη ζωή μας.

Σήμερα ζούμε σε ένα οργανωμένο κοινωνικό κράτος, σε ένα κράτος πρόνοιας που έχει επιτύχει μέσα από την αγαστή συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να εντοπίσει και να εγκύψει έγκαιρα πάνω στα προβλήματα του συνόλου των πολιτών μας.

Παρά τις σοβαρές δυσκολίες που η κρίση έχει δημιουργήσει στα δημόσια οικονομικά, η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει όσον αφορά την κοινωνική ενσωμάτωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Για το σκοπό αυτό εισήγαγε σημαντικές εκσυγχρονιστικές πολιτικές όπως είναι για παράδειγμα τα μέτρα στήριξης των ανέργων, η εισαγωγή του σχεδίου στήριξης των εισοδημάτων των συνταξιούχων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η απλοποίηση της διαδικασίας εξέτασης αιτήσεων για παροχή δημόσιου βοηθήματος, τα μέτρα για ένταξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού στην απασχόληση και η αύξηση κατά 6,47% του κατώτατου μισθού. Παράλληλα, με την εφαρμογή προγραμμάτων όπως είναι η επέκταση του δικτύου υποδομής και φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων ενίσχυσε την κυπριακή οικογένεια που αναζητούσε συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής.

Η παρούσα Κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εφαρμογή των δεσμεύσεών της για την ανάπτυξη μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. Όραμά μας είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου κράτους που να προωθεί έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη.

Φίλες και φίλοι,

Θα έχουμε σήμερα τη χαρά να ακούσουμε από την κα Ανδρούλλα Καμιναρά, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, μια ολοκληρωμένη εισήγηση με θέμα τις σχέσεις Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν όψει της ανάληψης από την Κύπρο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012, είμαι βέβαιη πως αυτά που θα ακούσουμε θα είναι σημαντικά και ενδιαφέροντα.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στα μέλη της 96ης Περιφέρειας του Διεθνούς Inner Wheel ευόδωση των στόχων που έχουν θέσει. Σε όλους εσάς εύχομαι να απολαύσετε το υπόλοιπο της εκδήλωσης.