16/4/10

Με μεγάλη ικανοποίηση αποδέχθηκα να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή ημερίδα με θέμα: «Τι πρέπει να επιτύχει και τι να αποφύγει ο Νόμος Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κύπρο». Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της ημερίδας αυτής: το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου καθώς και τους αξιόλογους ομιλητές αυτής της ημερίδας, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην ημερίδα με θέμα: «Τι πρέπει να επιτύχει και τι να αποφύγει ο Νόμος Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κύπρο»



Με μεγάλη ικανοποίηση αποδέχθηκα να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή ημερίδα με θέμα: «Τι πρέπει να επιτύχει και τι να αποφύγει ο Νόμος Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κύπρο». Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της ημερίδας αυτής: το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου καθώς και τους αξιόλογους ομιλητές αυτής της ημερίδας, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της. Όπως έχω πρόσφατα δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου για τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης, οι τομείς της παιδείας και του πολιτισμού αποτελούν την καλύτερη επένδυση για την κοινωνική, την οικονομική, την πνευματική και την πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου. Η επίτευξη του στόχου μας και η εκπλήρωση του οράματός μας διέρχεται μέσα από την υλοποίηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Η Κυβέρνηση μένει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στην κοινωνία όπως παρουσιάζονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης. Στόχος μας για την Ανώτατη Εκπαίδευση είναι να καταστεί η Κύπρος ποιοτικό περιφερειακό κέντρο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Ανάμεσα στις προτεραιότητες του προγράμματος διακυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου, είναι η δημιουργία ενός Νόμου Πλαισίου που θα διέπει όλα τα πανεπιστήμια της χώρας μας, τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά. - 16.4.2010