10/12/10

Δεξίωση στη Νέα Υόρκη για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

10/12/2010
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ένταξης της Κύπρου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ και η Γενική Πρόξενος στην Νέα Υόρκη κα Κούλα Σοφιανού, παρέθεσαν δεξίωση στις 8 Δεκεμβρίου στην κατοικία του Μονίμου Αντιπροσώπου στη Νέα Υόρκη.


Στη δεξίωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Πρέσβης της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη, όλοι οι Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρέσβεις χωρών της Λατινικής Αμερικής, αφρικανικών χωρών, Μέσης Ανατολής και Ασίας. Παρέστησαν, επίσης, μέλη του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος και αξιωματούχοι της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ, όπως ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Πολιτικές Υποθέσεις κ. Lynn B. Pascoe, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο κα Lisa Buttenheim, η Βοηθός Γενική Γραμματέας για Θέματα Διοίκησης κα Angela Kane, ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών και Δημόσιων Πληροφοριών του ΟΗΕ κ. Kiyo Akasaka, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Martin Nesirky και η Διευθύντρια Ευρώπης στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ κα Elizabeth Spehar.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Πανίκος Παπανικολάου, Πρόεδροι οργανώσεων και σωματείων, πολλοί ομογενείς, ανταποκριτές στον ΟΗΕ, ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και κοινωνικοπολιτικό χώρο της Νέας Υόρκης.