22/12/10

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τους δασκάλους που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τους δασκάλους που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα
22/12/2010





Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου επισκέφθηκε σήμερα και μίλησε στους δασκάλους που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης».

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Δημητρίου δήλωσε: «Αυτές τις τρεις μέρες γίνεται εντατική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της δημοτικής εκπαίδευσης για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα. Θέλω να έχω άμεση επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς. Η όλη διαδικασία της επιμόρφωσης εξελίσσεται πολύ καλά. Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν τα ερωτήματα και τις επιφυλάξεις τους. Κάνουν παρατηρήσεις και προτάσεις. Από αυτήν τη διαδικασία όλοι θα βγούμε πιο πλούσιοι, γιατί οι εκπαιδευτικοί θα καταλάβουν τη φιλοσοφία και τις απαιτήσεις των Αναλυτικών Προγραμμάτων και εμείς τις ελλείψεις τους, αφού φέτος είναι χρονιά δοκιμαστικής εφαρμογής, ώστε να τα βελτιώσουμε για να γίνουν καλύτερα όταν θα μπουν σε κανονική εφαρμογή από του χρόνου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μηνύματα που παίρνει το Υπουργείο από τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Δημητρίου είπε: «Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά. Εκείνο το οποίο είναι φανερό είναι ότι όλοι συμφωνούν με τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία των Προγραμμάτων. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα είναι μεγάλη πρόοδος. Όλοι, βέβαια βρίσκουν, ότι υπάρχουν διαφορές από μάθημα σε μάθημα και ενδεχομένως στην ποιότητα του Αναλυτικού Προγράμματος. Αλλά αυτά είναι τεχνικά θέματα και όλη αυτή η διαδικασία γίνεται για να τα εντοπίσουμε και να τα διορθώσουμε».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις όποιες επιφυλάξεις ηγέρθησαν, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι αυτές περιορίζονται σε τεχνικά θέματα. Ανέφερε δε πως οι εκπαιδευτικοί θέλουν να αισθάνονται το Υπουργείο κοντά τους και πως αυτό θα γίνει.