20/12/10

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην παρουσίαση του βιβλίου του δρος Σταύρου Σταύρου «Η ανατομία της αγάπης»
20/12/2010





Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρευρίσκομαι σήμερα στην παρουσίαση του όγδοου βιβλίου του φίλου Σταύρου Σταύρου με τίτλο «Η ανατομία της αγάπης». Η σημερινή παρουσίαση είναι από κάθε άποψη ξεχωριστή.

Είναι ξεχωριστή γιατί στο πρόσωπο του ανθρώπου που έγραψε το βιβλίο ο καθένας μας μπορεί να διακρίνει, πέρα από έναν καταξιωμένο επιστήμονα και ακαδημαϊκό, έναν μαχητή της ζωής, ένα άτομο που συμβάλλει με το έργο του στην ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας και στην απάμβλυνση της κοινωνικής προκατάληψης.

Η μοίρα τού περιόρισε τη δυνατότητα της κίνησης, όμως η φύση τον προίκισε απλόχερα με σπάνια χαρίσματα και δεξιότητες για να αποδεικνύει μέσα από τη σκληρή δουλειά και το έργο του σε ολόκληρη την κοινωνία τις απεριόριστες δυνατότητες που κρύβει ο κάθε άνθρωπος.

Παρά τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια, ο Σταύρος Σταύρου έχει σπουδάσει με υποτροφίες σε πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, πήρε με άριστα τον τίτλο του διδάκτορα Ψυχολογίας και εργάστηκε ως δημοσιογράφος και λέκτορας σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, παρέχοντας ταυτόχρονα ψυχολογική στήριξη σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Έχοντας στο ενεργητικό του χιλιάδες άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και τη συγγραφή και έκδοση οκτώ συνολικά βιβλίων, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αξιόλογους επιστήμονες της νέας γενιάς.

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι, όμως, και η συγγραφική δουλειά που παρουσιάζεται απόψε και η οποία καταπιάνεται σε βάθος με τις ανθρώπινες σχέσεις, και συγκεκριμένα τις σχέσεις αγάπης. Η ανάλυση της αγάπης γίνεται με τρόπο επιστημονικό και τα συμπεράσματα αποτελούν αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας και μελέτης και αντλούνται μέσα από τις σχέσεις αγάπης τεσσάρων χιλιάδων ατόμων που αποτάθηκαν για συμβουλευτική στήριξη στο συγγραφέα.

Η «Ανατομία της αγάπης» είναι από τα ελάχιστα επιστημονικά βιβλία που έχουν γραφτεί για την αγάπη και την επίδραση που έχει στη ζωή του ανθρώπου. Αυτή η βαθύτερη ανάλυση του ρόλου της αγάπης αποσκοπεί στο να μεταδώσει στον αναγνώστη τη γνώση για τη σημασία που αυτή μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική ζωή του ανθρώπου. Μπορεί, λοιπόν, να λεχθεί πως το βιβλίο που έχουμε μπροστά μας αποτελεί μιας μορφής έκφραση αγάπης για την ίδια τη ζωή.

Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι έκφραση στήριξης και συμπαράστασης αλλά και θαυμασμού προς τον άνθρωπο Σταύρο Σταύρου που αγωνίζεται μέσα από την πνευματική δημιουργία και με έναν μοναδικό και αξιοθαύμαστο τρόπο για τη δημιουργία μιας άλλης αντίληψης του κόσμου και της κοινωνίας.

Φίλε Σταύρο, σου εύχομαι ολόψυχα ακόμη σημαντικότερες επιτυχίες στο μέλλον, υγεία, δύναμη αλλά και πείσμα για συνέχιση της πνευματικής προσφοράς σου.