10/12/10

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στα Συμβούλια Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

10/12/2010
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.



Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα ασχοληθεί με την προετοιμασία των επικείμενων Συνόδων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Δεκεμβρίου του 2010 και του Φεβρουαρίου του 2011, και θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την έκθεση αξιολόγησης για την πολιτική συνοχής, τις εξελίξεις στην εφαρμογή της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και την ενισχυμένη ικανότητα αντίδρασης της ΕΕ σε περίπτωση καταστροφής. Θα γίνει, επίσης, συζήτηση επί των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου αναφορικά με τη Διεύρυνση, με βάση τις εκθέσεις προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι εκθέσεις για την πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Κροατίας και Τουρκίας.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συζητηθούν η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Σουδάν, το Ιράν και τη Μολδαβία καθώς και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Οι Υπουργοί θα ασχοληθούν, επίσης, με το θέμα των στρατηγικών εταίρων, την πρόσφατη Σύνοδο του ΟΑΣΕ και τις Προτεραιότητες για το 2011.