6/12/10

Περιφερειακή τεχνική συνάντηση για τους λεσεψιανούς μετανάστες και τον αντίκτυπό τους στην αλιεία της Ανατολικής Μεσογείου
06/12/2010





Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη θα κηρύξει αύριο Τρίτη στις 9:30 π.μ. την έναρξη των εργασιών περιφερειακής τεχνικής συνάντησης για τους λεσεψιανούς μετανάστες και τον αντίκτυπό τους στην αλιεία της Ανατολικής Μεσογείου, στο ξενοδοχείο ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επιστήμονες από τις χώρες μελή του EastMed και, συγκεκριμένα, από την Αίγυπτο, την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, τον Λίβανο, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Η Κύπρος ως μέλος ζήτησε, μεταξύ άλλων, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εργασιών του EastMed η ερευνά και συλλογή δεδομένων σε σχέση με τους λεσεψιανούς μετανάστες και τον αντίκτυπό τους στην αλιεία. Η κυπριακή αλιεία, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζει προβλήματα τα τελευταία χρόνια από την παρουσία και τις επιπτώσεις του λεσεψιανού μετανάστη Lagocephalus spp, γνωστό ως «Λαγοκέφαλο».

Η συνάντηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού προγράμματος EastMed “Scientific and Institutional Co-operation to Support Responsible Fisheries in the Eastern Mediterranean”.