3/12/10

Ανακοίνωση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους ΑγνοούμενουςNEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

02/12/2010
Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στην Κύπρο ανακοινώνει ότι ανηύρε τα λείψανα 14 ατόμων μετά την επανέναρξη των εργασιών εκταφής στην περιοχή Συγχαρί.



Μετά από δεκαπενθήμερη διακοπή λόγω της ανακάλυψης στις αρχές Σεπτεμβρίου θαμμένων οβίδων πυροβολικού οι οποίες δεν είχαν εκραγεί, ειδικοί αποναρκοθέτες των Ηνωμένων Εθνών έλεγξαν και εκκαθάρισαν την περιοχή και οι ομάδες εκταφής της ΔΕΑ συνέχισαν τις εργασίες τους στους χώρους που θεωρούνται ότι είναι χώροι ταφής.

Η περιοχή καταλαμβάνει μεγάλη έκταση και είναι ορεινή και η εκταφή απαιτεί σημαντική επένδυση σε τεχνικά μέσα και προσωπικό, ωστόσο η ΔΕΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες της στην περιοχή μέχρι να διερευνηθούν πλήρως όλοι οι χώροι ταφής για τους οποίους έχει πληροφορίες.

Η ΔΕΑ ευχαριστεί τα επιστημονικό της προσωπικό για την αμείωτη αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του και εξαίρει την αποτελεσματικότητα των ειδικών αποναρκοθετών του ΟΗΕ.

Τα μέλη της ΔΕΑ συμμερίζονται την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων και κατανοούν την επιθυμία τους να μάθουν για τη μοίρα των αγαπημένων τους προσώπων το συντομότερο δυνατόν. Η ΔΕΑ καλεί τις οικογένειες να επιδείξουν υπομονή και να λάβουν υπόψη τους ότι πρόκειται για μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.

Η ΔΕΑ για μια ακόμα φορά απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους και ιδιαίτερα προς όσους έχουν οποιεσδήποτε πληροφορίες για αγνοουμένους, να την ενημερώσουν σχετικά.