9/11/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία

09/11/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και υπηρεσιακούς παράγοντες.



Κατά την παραμονή του στην Μπρατισλάβα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του κ. Ιβάν Γκασπάροβιτς την οποία θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της Κύπρου και της Σλοβακίας. Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με την Πρωθυπουργό της Σλοβακίας κα Ιβέτα Ραντίκοβα με την οποία θα παρακαθίσει σε γεύμα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας κ. Ρίχαρντ Σούλικ και θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Σλοβακίας.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Μπρατισλάβα και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Σλοβακίας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο στις 12 Νοεμβρίου.