19/10/10

Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου

19/10/2010
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος Λευκωσίας και η Θεατρική Ομάδα «Σόλο για τρεις» συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου την περίοδο 21-24 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.


Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί το έργο «ΜπέκετΧ5» το οποίο δεν συμμετέχει στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ. Την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί το έργο «Ο τελευταίος ART-θρωπος». Θα ακολουθήσουν τα “Re-performance”, “Blackbird”, “Forget-me-not”, «Ιουλιέτα των σκυβάλων», «Η Αλίκη στη χώρα των τεράτων», «Μετρητά. Το πένθος του Πενθέα» και «Η Αμερικάνα».

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η αξιοποίηση των καλύτερων προτάσεων, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε μεγάλα Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του εξωτερικού όπως αυτό της Αβινιόν, στο οποίο η παρουσία της κυπριακής συμμετοχής έχει καθιερωθεί, του Καΐρου και της Αθήνας. Γι’ αυτό, άλλωστε, το Φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί εξαμελής κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από δύο εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μία εκπρόσωπο της συνδιοργανώτριας ομάδας «Σόλο για τρεις», καθώς και τρεις κορυφαίους ανθρώπους του θεάτρου από το εξωτερικό στους οποίους οφείλονται ιδιαίτερες ευχαριστίες. Πρόκειται για τους Christophe Galent, Στάθη Λιβαθινό και Γιάννη Λεοντάρη.