29/10/10

Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

29/10/2010
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να παραπληροφορεί. Η Κυβέρνηση όχι μόνο αναγνωρίζει την ανάγκη για περιστολή των δημοσίων δαπανών αλλά, με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες, υλοποιεί ένα τέτοιο πρόγραμμα.



Μέσα στα πλαίσια αυτού του προγράμματος η Κυβέρνηση κατήργησε 406 μόνιμες θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία. Είναι μέσα στα πλαίσια αυτού του προγράμματος που η Κυβέρνηση κατήργησε το ανεργιακό επίδομα που παραχωρείτο για έξι μήνες στους δημοσίους υπαλλήλους που έβγαιναν στη σύνταξη. Είναι στα πλαίσια αυτού του προγράμματος που η Κυβέρνηση διευθέτησε το μεγάλο πρόβλημα με τους έκτακτους δημοσίους υπαλλήλους.

Με αυτές και άλλες αποφάσεις η Κυβέρνηση περιόρισε την αύξηση των δαπανών από 7,5% που ήταν κάθε χρόνο σε 1,1%. Αυτό σε πραγματικούς αριθμούς σημαίνει μείωση. Ποτέ προηγουμένως και καμιά κυβέρνηση δεν το πέτυχε αυτό.

Η Κυβέρνηση, επίσης, αναγνωρίζει και είναι έτοιμη για διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για χρονίζοντα προβλήματα που καμιά κυβέρνηση προηγουμένως δεν άγγιξε, όπως είναι το συνταξιοδοτικό στη δημόσια και ευρύτερη δημόσια υπηρεσία, η εναλλαξιμότητα και άλλα.

Προκαλεί θυμηδία όταν ο Δημοκρατικός Συναγερμός απευθύνει νουθεσίες για υπευθυνότητα. Ας τις απευθύνει αυτές σε στελέχη και βουλευτές του που συνεχώς και κατά τρόπο ψηφοθηρικό προτείνουν μέτρα τα οποία συνεπάγονται μεγάλη διόγκωση των δημοσίων δαπανών.

Οι πολίτες διερωτώνται με ποιόν ΔΗΣΥ έχουν να κάνουν. Με αυτόν που επαγγέλλεται τη δημοσιονομική πειθαρχία ή αυτόν που συνεχώς παροχολογεί και θέτει αιτήματα που αυξάνουν τις δημόσιες δαπάνες; Πάντως στην περίοδο που αυτός κυβέρνησε τον τόπο οι πολίτες γνώρισαν τον ΔΗΣΥ της αλόγιστης σπατάλης και των μεγάλων ελλειμμάτων. Ήταν τότε που ο ΔΗΣΥ, σε συνθήκες οικονομικά ομαλές και όχι κρίσης, είχε αφήσει προίκα στην οικονομία μας δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 6,5%.

Τώρα ο ΔΗΣΥ καμώνεται ότι τα προβλήματα της οικονομίας και το κόστος συντήρησης της δημόσιας υπηρεσίας άρχισαν το 2008. Δεν θέλουν, προφανώς, να θυμούνται ότι τότε διόρισαν στη δημόσια υπηρεσία πάνω από 10 χιλιάδες λειτουργούς. Βλέπετε, οι ημέτεροι ήταν πολλοί και έπρεπε να τους βολέψουν!