4/10/10

Ανακοίνωση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο στη γερμανική Βουλή για την 50ή επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας

04/10/2010
Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος της Αριστεράς στη γερμανική Βουλή δρ Dietmar Bartsch, εξέδωσε ανακοίνωση με την ευκαιρία της 50ής επετείου της ίδρυσης της Κυπριακή Δημοκρατίας, την οποία ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την 1η Οκτωβρίου 2010.



Η ανακοίνωση φέρει τον τίτλο: «Για ένα καλό μέλλον για τους ανθρώπους στην Κύπρο σε μια επανενωμένη, κυρίαρχη και ενδυναμωμένη χώρα» και αναφέρει τα εξής:

«Με την ευκαιρία της 50ής επετείου της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος της Αριστεράς στη γερμανική Βουλή και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο, δρ Dietmar Bartsch, δηλώνει τα ακόλουθα:

Θερμά συγχαρητήρια προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό για την 50ή επέτειο της απόκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας και της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με μεγάλη προσοχή, ενδιαφέρον και ελπίδες παρακολουθούμε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Έρογλου. Εύχομαι στους ανθρώπους αυτής της διαιρεμένης νήσου ένα καλό μέλλον σε μια επανενωμένη χώρα. Εύχομαι όπως ευοδωθούν οι προσπάθειες για μια λύση στην Κύπρο, μέσω της οποίας θα αποκατασταθεί η κρατική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητά της. Με καλή θέληση και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, δίνεται στους ανθρώπους της εδώ και δεκαετίες διαιρεμένης νήσου η δυνατότητα για λύση των πολύπλοκων ζητημάτων και για απόκτηση της ενότητας».