4/10/10

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε τον Κρατικό Προϋπολογισμό
04/10/2010
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν παρέλαβε σήμερα στο γραφείο του από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρίλαο Σταυράκη τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2011.



Παραλαμβάνοντας τον Προϋπολογισμό ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και δήλωσε τα εξής: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων και φέτος, όπως και κάθε χρονιά, με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα θα αναλύσει και θα συζητήσει τον Προϋπολογισμό. Βέβαια, φέτος θα έχουμε μια καινοτομία. Πέρα από τη συζήτηση και την ανάλυση των προϋπολογισμών σε ό,τι αφορά στο κάθε Υπουργείο θα υπάρξουν και τέσσερεις εξειδικευμένες συνεδρίες. Στην πρώτη θα υπάρξει ανάλυση των εσόδων του Προϋπολογισμού και στις άλλες τρείς συνεδρίες θα γίνει κατ’ άρθρο ανάλυση και συζήτηση των δαπανών. Είναι μια καινοτομία που νομίζω ότι βοηθά προς την κατεύθυνση του σωστού κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ταυτόχρονα, η Βουλή, στα πλαίσια των δικών της αρμοδιοτήτων, θα επιτελέσει το καθήκον της με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Επιπρόσθετα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως και κάθε χρόνο, με ένα υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο θα αναλύσει και θα συζητήσει τον Προϋπολογισμό στην προσπάθειά της να συμβάλει στις ευρύτερες πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη και ταυτόχρονα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την πολυπόθητη ανάπτυξη, που είναι και το ζητούμενο. Θέλω να σε ευχαριστήσω, κ. Υπουργέ, για την παράδοση του Προϋπολογισμού και εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας».