2/9/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Α. Ντάουνερ

01/09/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ντάουνερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια «είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση», προσθέτοντας ότι «εμείς στα Ηνωμένα Έθνη προσβλέπουμε στη συνάντηση των ηγετών την Παρασκευή και κυρίως στις δύο ολοήμερες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη βδομάδα. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος όταν θα συζητούμε το περιουσιακό».

Ερωτηθείς κατά πόσον αναμένει τους δύο ηγέτες να καταθέσουν προτάσεις για το περιουσιακό, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι «αυτό είναι θέμα των ηγετών και εναπόκειται σε αυτούς να συζητήσουν το πώς θα χειριστούν τις συνομιλίες. Αυτό που θα λέγαμε δημοσίως για όλα αυτά είναι ότι επιθυμούμε πάρα πολύ οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται και να προχωρούν στο περιουσιακό. Αν μπορούν να εξαντλήσουν το περιουσιακό και να βρουν κάποιες πραγματικά σημαντικές συγκλίσεις, τότε αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα μπρος στις διαπραγματεύσεις. Ελπίζουμε αυτό που θα συμβεί τις επόμενες δέκα μέρες να συμβάλει σε αυτό».

Πρόσθεσε ότι «το πώς θα το χειριστούν στη λεπτομέρεια του, εναπόκειται σε αυτούς να το συζητήσουν δημοσίως, δεν θα ήταν διακριτικό από πλευράς μας να το κάνουμε εμείς αυτό».