7/9/10

Εκδηλώσεις του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας

07/09/2010

Με εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πύλης Αμμοχώστου στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, με τίτλο: «50 χρόνια Γ.Τ.Π. – Διαχρονική Ενημέρωση και Δημιουργία», το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών εγκαινιάζει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η εκδήλωση, που θα χαιρετίσει και θα εγκαινιάσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., θα αποτελεί μια παρουσίαση του έργου του Γ.Τ.Π. και της εξελικτικής πορείας του, μέσα από αρχειακό, αλλά και σύγχρονο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκθέσεις. Θα υπάρξει, επίσης, ομιλία από τη Διευθύντρια του Γ.Τ.Π. δρα Ελεονώρα Γαβριηλίδη, καθώς και σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Κούλλη Θεοδώρου (τραγούδι) και Αργυρώ Χριστοδουλίδου (πιάνο).

Η εκδήλωση/έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ.

Μεγάλο μέρος της εν λόγω έκθεσης θα μεταφερθεί στην Αθήνα όπου, μεταξύ 20 και 24 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί στο «Σπίτι της Κύπρου». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ., στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και της Διευθύντριας του Γ.Τ.Π. δρος Γαβριηλίδη, η οποία θα μιλήσει με θέμα: «Το έργο και η μετεξέλιξη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών».

Σε μια διαφορετική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στις 12 Οκτωβρίου, το Γ.Τ.Π. θα παρουσιάσει μια φωτογραφική έκθεση με ενδιαφέροντα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνόφωνων κυπριακών εφημερίδων από το 1960 μέχρι σήμερα. Η έκθεση αποτελεί συνεργασία του Γ.Τ.Π. με το ΙΜΜΕ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την επιμέλεια της είχε ο Διευθυντής του ΙΜΜΕ και πρώην Διευθυντής του Γ.Τ.Π. δρ Ανδρέας Σοφοκλέους.

Την κορωνίδα των εκδηλώσεων του Γ.Τ.Π. για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτελέσει μεγάλη έκθεση, η οποία θα είναι ο επίλογος των επίσημων εορτασμών για τα 50χρονα. Η εν λόγω έκθεση, την οποία προβλέπεται να εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας στις 27 Δεκεμβρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πύλης Αμμοχώστου, φιλοδοξεί, με διάφορα μέσα και ιδιαίτερα πρωτότυπη παρουσίαση, να αναδείξει τόσο τις ιστορικές περιόδους της Κύπρου όσο και ορόσημα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1960 μέχρι σήμερα, μέσα από ένα φάσμα από θεματικές ενότητες, αλλά και εικαστικές και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.