30/9/10

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας
30/09/2010





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν δέχθηκε σήμερα την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας κα Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο έπειτα από σχετική πρόσκληση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη. Την Ελληνίδα Υπουργό συνόδευαν ο Κύπριος ομόλογός της, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής και η Ελληνίδα Υπουργός εξήραν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των Κοινοβουλίων τους και τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας σε τεχνοκρατικό επίπεδο, που εδραιώνεται τώρα, έπειτα και από τη χθεσινή υπογραφή από τους δύο Υπουργούς του Μνημονίου Συναντίληψης στον Τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Η κα Μπιρμπίλη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για το περιεχόμενο του Μνημονίου και αναφέρθηκε στις προκλήσεις τις οποίες καλείται η Ελληνική Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, υπό τη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο κ. Ηλιάδης τόνισε τη σημασία του εν λόγω Μνημονίου αφού προβλέπει και συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση της Κύπρου και του λαού της για την προθυμία που επιδεικνύει πάντοτε η Ελληνική Κυβέρνηση για συνεργασία και ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης. Υπογράμμισε δε τα οφέλη που αποκομίζουν ταυτόχρονα Ελλάδα και Κύπρος από αυτήν τη συνεργασία και επαίνεσε την καθόλα επιτυχή άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα παλαιότερα, αντίστοιχη της οποίας, όπως τόνισε, φιλοδοξεί να έχει και η Κύπρος.