17/9/10

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με την ΥΚΑΝ

17/09/2010
Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο γραφείο του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά με αντιπροσωπεία του περιοδικού Click, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούσαν στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ).



Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την έντονη ανησυχία της κοινής γνώμης σχετικά με την εν λόγω Υπηρεσία, ο κ. Λουκά είπε: «Υπήρξε μια αποτυχημένη επιχείρηση. Εάν υπάρχουν ευθύνες, ο Αρχηγός Αστυνομίας ήδη έχει δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία για να διερευνηθούν τα γεγονότα. Αλλά, δεν σημαίνει ότι αυτή η Υπηρεσία δεν λειτουργεί γιατί έγινε αυτή η αποτυχημένη επιχείρηση. Προβάλλονται μόνο οι αποτυχίες, συνήθως, αλλά η Υπηρεσία αυτή είχε και πάρα πολλές επιτυχίες τον τελευταίο καιρό. Το αν υπάρχουν αντιζηλίες ή αντιπάθειες μεταξύ ορισμένων, πέστε μου ένα οργανισμό όπου δεν υπάρχουν».

Διευκρίνισε, δε, ότι «δεν έχει να κάνει τίποτα η αποτυχία αυτής της επιχείρησης με τη σχέση που έχει ο διοικητής με τους υφιστάμενούς του» ενώ «με τον Αρχηγό έχουμε καθημερινή επικοινωνία και με ενημερώνει για την πορεία της εν λόγω έρευνας».