10/8/10

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα στην τελετή Διαβεβαίωσης των απόφοιτων Ανθυποσμηναγών τάξης 2010 της Σχολής Ικάρων, στη Λευκωσία
10/08/2010






Σας καλωσορίζω και σας συγχαίρω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και ολόκληρης της πολιτείας για την επιτυχή αποφοίτηση σας.

Με τη σημερινή σας Διαβεβαίωση ενώπιον των ιερών μας συμβόλων, των αρχών του κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεσθε στον Στρατό της Δημοκρατίας ως Μόνιμοι Αξιωματικοί της Αεροπορίας. Η πρώτιστη ιδιότητά σας, ως Μόνιμοι Αξιωματικοί, απαιτεί από εσάς αυστηρή εκτέλεση του καθήκοντος, πίστη στη δημοκρατία, σεβασμό στο Σύνταγμα και στους Νόμους του κράτους μας.

Το αξίωμα, το οποίο επάξια κατακτήσατε, φέρει βαριές ευθύνες.

Δεδομένου ότι το κυπριακό πρόβλημα εισβολής και κατοχής παραμένει άλυτο και η παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων συνεχίζεται, πρωταρχικός μας στόχος είναι η συνεχής ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ικανότητας που θα επιτευχθεί μέσα από την αναδιοργάνωση της, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σας καλώ να κωφεύσετε στις σειρήνες που ακούγονται, για λόγους σκοπιμοτήτων, ότι τάχατες η Εθνική Φρουρά βρίσκεται υπό διάλυση.

Νέοι Μόνιμοι Ανθυποσμηναγοί,

Από το βήμα αυτό σας διαβεβαιώνω ότι η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε δίπλα σας, αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο σας.

Παράλληλα, θα ήταν παράλειψή μου να μη συγχαρώ θερμά τους γονείς και τις οικογένειές σας που στήριξαν την επιλογή σας και βρίσκονται σήμερα εδώ για να σας καμαρώσουν.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και στον καθένα από εσάς ξεχωριστά εύχομαι υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Η κυπριακή πολιτεία, η Εθνική Φρουρά και η κοινωνία περιμένουν πολλά από εσάς και είμαι βέβαιος ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών μας.