30/7/10

Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης θα μεταβεί στην πόλη Πάφο της Κύπρου προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση των Δήμων Πάφου και Χανίων στις 31 Ιουλίου 2010.


Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού και θέμα "Κυπριακό και Ευρωπαϊκή Ένωση: προσδοκίες και πραγματικότητες". Ο Υφ.ΟΙ.Α.Ν. κ. Μάρκος Μπόλαρης θα απευθύνει χαιρετισμό, όπως και ο Δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας. Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή της Β' Φάσης Αδελφοποίησης των Δήμων Πάφου και Χανίων, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφ.ΟΙ.Α.Ν.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν αντιπροσωπείες από πόλεις της Ευρώπης, με τις οποίες η Πάφος διατηρεί σχέσεις αδελφοποίησης ή συνεργασίας. Συγκεκριμένα θα παραστούν αντιπροσωπείες από τους αδελφοποιημένους με τον Δήμο Πάφου Δήμους της Καλαμαριάς, της Κέρκυρας, της Λαμίας, της Μυτιλήνης και της Πρέβεζας, από τον επίσης αδελφοποιημένο με τον Δήμο Πάφου Δήμου του Anzio της Ιταλίας και από τον Δήμο Sefton της Μεγάλης Βρετανίας. Μεταξύ των άλλων επισήμων, αναμένεται ότι στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδος.