22/6/10

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

22/06/2010

Η Κυβέρνηση δρα στοχευμένα και προληπτικά στο κυπριακό πρόβλημα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με τον κ. Ντάουνερ στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν και της ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Όπως πάντοτε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πολλή ειλικρίνεια κατέθεσε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς με ξεκάθαρες τοποθετήσεις και σε ό,τι αφορά στη διαδικασία που ακολουθείται και σε ό,τι αφορά στους στόχους που έχουμε για τη λύση που, επίσης, είναι ξεκάθαροι».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ για το Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου είπε: «Οι θέσεις του κ. Λαβρόφ και της Ρωσίας είναι ξεκάθαρες και σε ό,τι αφορά στη διαδικασία του Κυπριακού για μια συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό και σε ό,τι αφορά στην ουσία του Κυπριακού. Ασφαλώς και οι θέσεις της Ρωσίας είναι ξεκάθαρες, πολύ σταθερές, στηρίζονται πάνω σε θέσεις αρχών. Δεν είναι τυχαίο που η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Υπουργού Εξωτερικών, είχε αυτή την επαφή με τον κ. Λαβρόφ. Η Κυπριακή Δημοκρατία, η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτουργούν και προληπτικά, έτσι ώστε να στηρίζεται η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, με στόχο να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνημένη λύση που να στηρίζεται και στη συμφωνημένη βάση για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Άρα, δρούμε πολύ στοχευμένα και προληπτικά στο κυπριακό πρόβλημα».