19/6/10

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

19/06/2010
Η εικόνα της οικονομίας της Κύπρου κινδυνεύει από την ασύστολη κινδυνολογία που ορισμένοι αναπτύσσουν σχετικά με την απειροελάχιστη, προσωρινή και μικρής διάρκειας αύξηση του φόρου στα κέρδη των εταιρειών. Είναι αστείο να ισχυρίζονται ορισμένοι ότι κερδοφόρες και σοβαρές εταιρείες θα φύγουν από την Κύπρο, όταν η χώρα μας ακόμη διατηρεί τον χαμηλότερο συντελεστή εταιρικού φόρου σε ολόκληρη την ευρωζώνη και έναν από τους χαμηλότερους σε ολόκληρη την ΕΕ.



Το ίδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην τελευταία του σύνοδο τονίζει την ανάγκη όπως τα βάρη από την οικονομική κρίση καταμερίζονται με δίκαιο τρόπο. Αυτοί που δεν επιθυμούν τη συνδρομή του πλούτου στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να απαντήσουν σε ποιους θέλουν να ρίξουν τα βάρη. Μήπως στους μισθωτούς και τους εργαζόμενους;

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με υπευθυνότητα να εργάζεται τόσο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση όσο και για τη δημοσιονομική εξυγίανση, στηρίζοντας την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος.