25/6/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων

25/06/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκύπριας Ενωσης Προσφύγων.



Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ενωσης κ. Χρίστος Πασχάλης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Χριστόφια για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και με τη σειρά τους τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία της Παγκύπριας Ενωσης Προσφύγων και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος και που απασχολούν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Πασχάλης εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση από τη συνάντηση και διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της Ενωσης Προσφύγων «για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επανένωση της πατρίδας μας».

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες αποφάσεις του ΕΔΑΔ και σημείωσε ότι η Ενωση ζητά από τον προσφυγικό κόσμο να μην απευθύνεται στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων, διότι αυτό δεν θα επιλύσει προβλήματα, αντίθετα θα τον απογοητεύσει. Υπάρχουν προβλήματα από την αδυναμία να αξιοποιήσει κάποιος την περιουσία του, όμως υπάρχουν τρόποι μέσω του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, κατέληξε ο κ. Πασχάλης.