5/5/10

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ στο Στρατόπεδο «Παντελή Κατελάρη», στον Μαθιάτη, για την τελετή εγκαινίων του νέου διαδικτυακού χώρου CYTANET, που αποτελεί προσφορά της CYTA.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα στην τελετή εγκαινίων νέου διαδικτυακού χώρου CYTANET σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς
05/05/2010





Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ στο Στρατόπεδο «Παντελή Κατελάρη», στον Μαθιάτη, για την τελετή εγκαινίων του νέου διαδικτυακού χώρου CYTANET, που αποτελεί προσφορά της CYTA.

Στην τελετή παρευρίσκονται σήμερα μαζί μας ο φίλος Πρόεδρος της CYTA κ. Στάθης Κιττής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας δρ Πέτρος Καρεκλάς, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Νέμος Κουτσοκούμνης, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και εθνοφρουροί.

Είναι πραγματικά ξεχωριστή η ικανοποίηση μου για την ευόδωση της συνεργασίας που αναπτύχθηκε από το 2005 μεταξύ της CYTA, του Υπουργείου Άμυνας και της Διοίκησης Διαβιβάσεων του ΓΕΕΦ, ευτυχής κατάληξη της οποίας είναι η δημιουργία 21 συνολικά διαδικτυακών χώρων CYTANET σε αντίστοιχο αριθμό στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς.

Η εφαρμογή προγραμμάτων δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου καθώς και προγραμμάτων επιμόρφωσης στα στρατόπεδα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας βασικός στόχος του Υπουργείου Άμυνας, ο οποίος εντάσσεται και στις πρόνοιες του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια που αφορούν στη νεολαία.

Η σημερινή τελετή εγκαινίων του νέου διαδικτυακού χώρου CYTANET, ο οποίος από τώρα και στο εξής θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχαγωγίας και της επιμόρφωσης των Εθνοφρουρών μας, αποδεικνύει έμπρακτα τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Άμυνας για την εφαρμογή και υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

Οφείλω, επίσης, να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της CYTA. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, στο πρόσωπο του Προέδρου, αγαπητού φίλου κ. Στάθη Κιττή, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του σημαντικού αυτού Οργανισμού για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στο Υπουργείο Άμυνας και στην Εθνική Φρουρά καθώς και για την πολύπλευρη και εποικοδομητική συνεργασία μας.

Η δημιουργία διαδικτυακών χώρων CYTANET καταδεικνύει την επέκταση του έργου της CYTA τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, αλλά κυρίως επιβεβαιώνει, για ακόμα μια φορά, την πολύ στενή συνεργασία, που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.

Κλείνοντας, εύχομαι στους εθνοφρουρούς μας καλή συνέχεια στη θητεία τους και τους προτρέπω να αξιοποιήσουν ψυχαγωγικά και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο τους στον διαδικτυακό αυτό χώρο. Εύχομαι επίσης στον καθένα από εσάς προσωπικά υγεία και οικογενειακή ευτυχία.