1/4/10

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 
01/04/2010
Η Κυβέρνηση λειτουργεί και δραστηριοποιείται πολύ έντονα στη βάση των επιχειρημάτων που διαθέτει, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει με το απευθείας εμπόριο.
 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο και ερωτηθείς για το απευθείας εμπόριο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Εμείς λειτουργούμε και δραστηριοποιούμαστε πολύ έντονα στη βάση όλων εκείνων των επιχειρημάτων που διαθέτουμε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προθέσεις ορισμένων να φέρουν στην επικαιρότητα και στην επιφάνεια το θέμα του απευθείας εμπορίου.

Είναι γνωστή η θέση μας για το θέμα του απευθείας εμπορίου». Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε: «Επειδή πολλές φορές δημιουργείται και μια κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο - όταν μετά από δηλώσεις στα κατεχόμενα ή στην Τουρκία αρχίζουμε εδώ τις κριτικές και τις επικρίσεις και λαμβάνεται ως δεδομένο το ό,τι λέγεται από τουρκικής πλευράς - υπενθυμίζω ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου είναι πλήρως ενήμερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις συγκλίσεις και για τις αποκλίσεις».

Ερωτηθείς κατά πόσον το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Το ζήτημα του κοινού ανακοινωθέντος, αν και εφόσον προέκυπτε, θα αποτελούσε μια από τις θεματικές του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά επειδή δεν έχει προκύψει - είχαμε μια απλή κοινή δήλωση - δεν πρόκειται να συζητηθεί οτιδήποτε επ’ αυτού του θέματος.
Το Εθνικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα αξιολογήσει, όπως κάνει πάντοτε, την πορεία των διαπραγματεύσεων. Έχοντας υπόψη ότι μερικές μέρες μετά θα έρθει στην Κύπρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τους αρχηγούς των κομμάτων, θα ήταν καλό να κάνουμε τη συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό και να προετοιμάσουμε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κύπρο».