29/4/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου στην ημερίδα για την Εβδομάδα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του Κέντρου Βορρά Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Λευκωσία
29/04/2010





Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην ημερίδα για την Παγκόσμια Εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους 2010 για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να προβληθούν τα έργα των σχολείων όλων των βαθμίδων που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του Κέντρου Βορρά Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα: «Τροφή για όλους, τροφή για σκέψη».

Οι εργασίες τις οποίες κατέθεσαν στο Υπουργείο τα σχολεία που έλαβαν μέρος μάς εντυπωσίασαν. Θαυμάσαμε, για ακόμη μια φορά, την ευαισθησία, το ταλέντο των μαθητών μας και την προθυμία τους να εργαστούν στον ελεύθερό τους χρόνο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι όλες οι εργασίες ήταν αξιόλογες και σήμερα θα παρακολουθήσετε ενδεικτικά κάποια από τα τελικά προϊόντα που κατατέθηκαν στο Υπουργείο. Η πλειοψηφία των έργων θα αναρτηθεί τόσο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου όσο και στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν τους μαθητές τους, καθώς και τις Διευθύνσεις των σχολείων που στήριξαν τις προτεινόμενες δράσεις του Υπουργείου. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι εργασίες των σχολείων σας θα έχουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση, γιατί πραγματικά το αξίζουν.

Καταλήγοντας θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τους Επιθεωρητές Μέσης και Δημοτικής εκπαίδευσης, τους Λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου καθώς και το Γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων που συνέβαλαν τόσο στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης όσο και στο συντονισμό του όλου προγράμματος.