7/3/10

Το δέντρο της λευτεριάς το πότισαν και το λίπαναν πολλοί νέοι με τη θυσία τους και πέρασαν στο πάνθεον των αθανάτων. Ανάμεσά τους και ο Αριστείδης Χαραλάμπους, για τον οποίο η κοινότητά του νιώθει ιδιαίτερη περηφάνια.

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS 
 Ομιλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Αριστείδη Χαραλάμπους, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στο Πεδουλά
 07/03/2010


Μαζευτήκαμε σήμερα στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Πεδουλά, τη γενέτειρα του Αριστείδη Χαραλάμπους, για να τιμήσουμε τη μνήμη του νεαρού ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 - ’59. Του ήρωα Αριστείδη, που μαζί με πολλούς άλλους νέους πήραν μια ανηφοριά, πήραν τα μονοπάτια να βρουν τα σκαλοπάτια που παν’ στη λευτεριά.

Το δέντρο της λευτεριάς το πότισαν και το λίπαναν πολλοί νέοι με τη θυσία τους και πέρασαν στο πάνθεον των αθανάτων. Ανάμεσά τους και ο Αριστείδης Χαραλάμπους, για τον οποίο η κοινότητά του νιώθει ιδιαίτερη περηφάνια. Ο Αριστείδης Χαραλάμπους γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1936. Ήταν ο μοναχογιός του Χαράλαμπου και της Χρυστάλλας Χαραλάμπους και είχε τρεις αδελφές: Τη Θεοδοσία, τη Μαρία και τη Χρυσάνθη. Οι γονείς του Αριστείδη, φτωχοί βιοπαλαιστές, του καλλιέργησαν ευγενικά ιδανικά και αξίες. Του δίδαξαν τον ανθρωπισμό, την τιμιότητα, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την πατρίδα. Ο Αριστείδης από μικρή ηλικία, υιοθέτησε και αφομοίωσε τα διδάγματα των γονιών του και τα φύλαξε ως ιερή παρακαταθήκη.