19/3/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS 
Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά κατά την τελετή Αποφοίτησης του Προγράμματος της Βασικής Σειράς Μαθημάτων Δοκίμων Πυροσβεστών Αρ. 01/2010, στη Λευκωσία 


19/03/2010 Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να απονείμω τα Διπλώματα προς τους αποφοίτους του Προγράμματος της Βασικής Σειράς Μαθημάτων Δοκίμων Πυροσβεστών αρ. 01/2010, το οποίο διήρκησε 10 εβδομάδες και από το οποίο αποφοιτούν σήμερα 29 Δόκιμοι Πυροσβέστες. Προτού απευθύνω λίγα λόγια προς τους αποφοίτους, θα ήθελα να εκφράσω δημοσίως την ευαρέσκειά μου προς την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα της εκπαίδευσης. Με τη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, παρακολουθώντας στενά τις απαιτήσεις των καιρών όσο και με την συνεχή αναβάθμιση των γνώσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού σε διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά κέντρα, μεταδίδονται στους σπουδαστές σωστές γνώσεις και επιχειρησιακές μέθοδοι βασισμένες πάνω σε διεθνή πρότυπα. Αγαπητοί Απόφοιτοι, Το έργο που καλείστε να φέρετε εις πέρας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο, και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική προσφορά και αναγνώριση.
Η Σχολή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σας μετέδωσε τις επιστημονικές και επαγγελματικές γνώσεις που θα σας καταστήσουν ικανούς να ανταποκριθείτε με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή σας. Η απόφασή σας να ακολουθήσετε το δύσκολο, αλλά και συνάμα ευγενές λειτούργημα του Πυροσβέστη είναι αξιέπαινη. Το λειτούργημα αυτό σάς θέλει να βρίσκεστε πάντα σε επιφυλακή και πρόθυμους να ανταποκριθείτε σε κάθε κάλεσμα για παροχή βοήθειας – σε τροχαία και άλλα ατυχήματα, σε δασικές πυρκαγιές, θεομηνίες, σεισμούς, απειλές από επικίνδυνες χημικές και βιολογικές ουσίες. Είναι γεγονός, εξάλλου, που έχει διαφανεί ξεκάθαρα στην ιστορία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι Πυροσβέστες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Τέλος, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.