9/2/10

Δηλώσεις του απερχόμενου Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Πολυνείκη

09/02/2010
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Πολυνείκης επέδωσε σήμερα το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια την επιστολή παραίτησης του μετά τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ για αποχώρηση από την Κυβέρνηση.



Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του ιδίου και του απερχόμενου Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκου Νικολαΐδη – ο οποίος, επίσης, επέδωσε την επιστολή παραίτησης του - με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Πολυνείκης είπε: «Μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, ήταν προφανώς αναμενόμενη η κατάθεση της παραίτησης μας από το Υπουργικό Συμβούλιο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Πολυνείκης ανέφερε ότι εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και βαθιά εκτίμηση προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό του σε ό,τι αφορά στην ανάθεση του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Πρόσθεσε επίσης: «Τόσο στο επίπεδο του Προέδρου όσο και του Υπουργικού Συμβουλίου το κλίμα ήταν άριστης σχέσης και παραγωγικής διαδικασίας. Από την πλευρά μου, κατέβαλα κάθε προσπάθεια να συνεισφέρω προς την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια και πιστεύω ότι προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και το δικό μας έργο σημαντικό. Αυτό έγινε με βαθιά πίστη και ειλικρίνεια, με βάση τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε ως Σοσιαλιστές και πολλά θέματα, κοινωνικά κυρίως, και όχι μόνο, αφορούσαν και σε δικές μας απόψεις. Κατά συνέπεια δεν μας δυσκόλεψε να εφαρμόσουμε πιστά αυτό το πρόγραμμα και να είναι και παραγωγικό. Ελπίζω και εύχομαι ότι φεύγοντας αφήνουμε πίσω μας ένα θετικό έργο. Αυτό, όμως, θα το κρίνει τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο κυπριακός λαός».

Ερωτηθείς για το πώς σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή τους, σήμερα, την απόφαση της ΕΔΕΚ, ο κ. Πολυνείκης είπε: «Σέβεται την απόφαση του κόμματος μας και αυτό είναι και ανθρώπινο και φυσιολογικό».

Ο κ. Πολυνείκης είπε ακόμη: «Θέλω να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ αλλά και τα μέλη του Κινήματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου να με εισηγηθούν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να έχω, όπως και είχα, τη συμμετοχή στο Υπουργικό Συμβούλιο και ελπίζω πως το αποτέλεσμα του έργου που έχουμε παραγάγει να είναι αντιπροσωπευτικό και άξιο των προσδοκιών τους. Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ θα συνεχίσει την ενεργό πορεία του με αξιοπρέπεια , με δυναμισμό, με ξεκάθαρες τις θέσεις του και θα στηρίξουμε κατά απόλυτο τρόπο την Κυβέρνηση εκεί και όπου συμφωνούμε – και συμφωνούμε σε παρά πολλά ζητήματα. Εκεί όπου υπάρχουν διαφωνίες, πάλι θα καταθέτουμε τις θέσεις μας», κατέληξε.