13/1/10

Δημήτρης Χριστόφιας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει την προσπάθεια για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
13/01/2010
Ο στόχος μας είναι να πετύχουμε, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, από το χώρο διεξαγωγής των εντατικών συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ «έχουμε συνεχίσει την ελεύθερη συζήτηση πάνω στο θέμα της διακυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να υπάρξει αλληλοκατανόηση και αυτό θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνάντηση».



Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν επιτευχθεί κάποιες συγκλίσεις στη διάρκεια αυτού του τριημέρου των εντατικών συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: “Oχι, ακόμα δεν μπορώ να πω ότι έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, αλλά δεν κουβεντιάζουμε χωρίς νόημα. Όμως, είμαι πολύ προσεκτικός για να πω ότι υπήρξε σύγκλιση”.

Και πρόσθεσε: «Έχω αρκετή υπομονή, όπως είναι γνωστό, γενικότερα και με τον κ. Ταλάτ και με την Τουρκία και με το δικό μας τον κόσμο, για να είμαι και ψύχραιμος και για να συνεχίσω την προσπάθεια, διότι ο στόχος δεν είναι να αποτύχουμε, στόχος είναι να πετύχουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ακόμη μια φορά, ότι υπερασπίζομαι αυτά που πρέπει να υπερασπίζομαι», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.