3/10/23

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ επ’ ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

 


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ επ’ ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρει τα ακόλουθα:

«Εκ μέρους του λαού των ΗΠΑ εκφράζω τις καλύτερες μου ευχές σε εσάς και στον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 63η επέτειο της Ανεξαρτησίας σας.

Η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ άλλοτε ισχυρότερη, αντανακλώντας τη σχέση που εδράζεται στην κοινή προσήλωση στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μαζί προωθούμε αυτές τις αρχές, περιλαμβανομένης και της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας και της επέκτασης της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι ΗΠΑ παραμένουν, επίσης, σταθερά προσηλωμένες σε μια συνολική διευθέτηση που θα ενώνει το νησί σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα για όλους τους Κυπρίους, σε μια ειρήνη που θα διανοίξει τις πλήρεις προοπτικές του νησιού καθώς και μεγαλύτερες ευκαιρίες για τις μέλλουσες γενεές.

Ως εταίροι στην πρόοδο, προσβλέπω στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μας καθώς συνεχίζουμε να οικοδομούμε έναν καλύτερο κόσμο και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που είναι οι πιο σημαντικές για τη ζωή των λαών μας. Εύχομαι σε εσάς και όλους τους Κύπριους μια χρονιά γεμάτη ειρήνη, ευημερία και ευκαιρίες».