13/9/23

Βράβευση της Κυπριακής αποστολής η οποία συνέδραμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

 


Βράβευση της Κυπριακής αποστολής η οποία συνέδραμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Τα μέλη της Κυπριακής αποστολής που συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, τίμησαν σήμερα τα Υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Υγείας. Στο πλαίσιο τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, τα μέλη της Κυπριακής αποστολής έλαβαν τιμητικά διπλώματα για τον ζήλο και επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Σε ομιλία της, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, ανέφερε πως η απόφαση για αποστολή μιας Εθνικής ομάδας, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, απέδειξε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά και ότι υπάρχει ετοιμότητα σε επιχειρησιακό επίπεδο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό.

«Ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμα της Πολιτείας και αδιαμφισβήτητα αποδείξατε ότι διαθέτετε επαγγελματισμό και ηθικές αξίες. Η δε συνεργασία μεταξύ σας, καταδεικνύει τη βαρυσήμαντη αξία της συλλογικής προσπάθειας εν ώρα κρίσης», σημείωσε,  απευθυνόμενη προς τα μέλη της αποστολής,  η Δρ Κανάρη.

Επεσήμανε δε πως η προσφορά και το έργο που επέδειξε η Κυπριακή αποστολή είναι πολύ σημαντική για όλους και μας κάνουν ως πολίτες να νιώθουμε μεγάλη ασφάλεια και περηφάνεια.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε το άξιο έργο σας υπό την καθοδήγηση των διευθυντών σας, στους οποίους εκφράζουμε επίσης τη βαθύτατη εκτίμησή μας. Συνεχίστε να είσαστε στην πρώτη γραμμή με δύναμη και ασφάλεια αφού οι πολίτες αυτής της χώρας στηρίζονται στον επαγγελματισμό σας και την επιχειρησιακή σας δράση», κατέληξε η κα υπουργός.

Από πλευράς της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Άννα Κουκκίδου Προκοπίου σημείωσε πως αισθάνεται υπερήφανη για την συνδρομή της Κυπριακής αποστολής στον αγώνα των Ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που απειλούσαν μεγάλο μέρος της χώρας για αρκετές ημέρες.

«Δώσατε το παρόν σας από την πρώτη στιγμή και ριχτήκατε με θάρρος στη μάχη έναντι στον πύρινο εφιάλτη. Με την αυταπάρνησή σας, καταφέρατε να συμβάλετε ουσιωδώς στην αντιμετώπιση του κινδύνου, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να επιχειρήσετε σε περιοχές με άγνωστη γεωμορφολογία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά», ανέφερε, απευθυνόμενη προς τα μέλη της Κυπριακής αποστολής, η κα υπουργός.

Παρά τις όποιες δυσχέρειες, η παρουσία και η δράση της Κυπριακής αποστολής, όπως τόνισε, ήταν καταλυτική και η προσφορά της, έτυχε αναγνώρισης τόσο από τις ελληνικές αρχές όσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο που επεδείξατε στις κρίσιμες στιγμές, μας γεμίζει με ικανοποίηση», κατέληξε η κα Άννα Κουκίδου Προκοπίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κος Ελίκκος Ηλία, εξέφρασε περηφάνια  για την συνδρομή της Κυπριακής αποστολής στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Ευχαρίστησε τέλος θερμά, όλα τα μέλη της αποστολής, για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επέδειξαν στη μάχη κατά των πυρκαγιών.