12/12/22

  Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αντιπροσωπία του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου


 

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αντιπροσωπία του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία υπήρξε απόλυτα εποικοδομητική, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, αλλά και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσής της, προκειμένου να καταστεί πιο ευέλικτη και να δρα άμεσα και αποτελεσματικά εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της. Ειδικότερα, επισημαίνοντας πρωτίστως την ανάγκη διασφάλισης της προστασίας του κοινού, η αντιπροσωπία του υπό αναφορά Συνδέσμου αναφέρθηκε στα ζητήματα τα οποία δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, προκαλώντας συνακόλουθα προβλήματα ασφάλειας του προσωπικού και αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών διαδικασιών. 

Συναφώς, σημείωσε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη διενέργειας των απαιτούμενων προσλήψεων και προαγωγών προσωπικού πάραυτα, στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων, καθώς και διασφάλισης του επιπέδου εκπαίδευσης και γνώσης των πυροσβεστών μέσω ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της ανάγκης για βελτίωση της άμεσης ανταπόκρισης των πυροσβεστικών σταθμών, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τα αιτήματα του εν λόγω Συνδέσμου αναφορικά με την υπερωριακή αποζημίωση, την παροχή επιδόματος επικίνδυνου επαγγέλματος και την αναθεώρηση του ορίου αφυπηρέτησης.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο που επιτελείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, διαβεβαιώνοντας τον Σύνδεσμο ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και εξουσιών της, θα συνδράμει στην προώθηση των επιμέρους ζητημάτων τα οποία τέθηκαν κατά την εν λόγω συνάντηση.