18/5/22

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τη νέα Πρέσβειρα της Ιταλίας

 



H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τη νέα Πρέσβειρα της Ιταλίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τη νέα Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Κύπρο κα Federica Ferrari Bravo.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις της σε διάφορους τομείς. Η Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον ουκρανικό λαό, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες, όπως επισήμανε, καταπατούνται  στην Κύπρο από την Τουρκία για σχεδόν σαράντα εννέα χρόνια. Παράλληλα, επέκρινε τη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας έναντι της Τουρκίας σε σχέση με την Κύπρο. 

Η Πρόεδρος της Βουλής και η Ιταλίδα Πρέσβειρα συζήτησαν, διεξοδικώς, για τις διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σε Κύπρο και Ιταλία. Η κα Δημητρίου επισήμανε ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό σε βάρος της Κύπρου, διοχετεύοντας παράτυπους μετανάστες, μέσω των κατεχομένων, στα εδάφη που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Τέλος, εκφράστηκε από κοινού, η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Ιταλίας μέσω αυξημένων ανταλλαγών σε διάφορα επίπεδα.