18/4/22

Επίσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας στον κατεχόμενο Κορμακίτη – 18 Απριλίου 2022


 

Επίσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας στον κατεχόμενο Κορμακίτη – 18 Απριλίου 2022

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου πραγματοποίησε σήμερα 18 Απριλίου 2022, επίσκεψη στον κατεχόμενο Κορμακίτη όπου επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται στις υπό ανέγερση γηπεδικές εγκαταστάσεις και τις κτηριακές εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Φωτίου συνοδευόμενος από συνεργάτες του Γραφείου του,  τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Μούσα και άλλους εκπροσώπους Υπηρεσιών, Σωματείων και Οργανώσεων, πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής. Να σημειωθεί ότι για την ανέγερση των γηπεδικών εγκαταστάσεων η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 450.000 ευρώ. Για το υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο έχει εγκριθεί Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη αναμένεται να λειτουργήσει τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Προεδρίας παρακάθησε σε ευρεία σύσκεψη μαζί με τους  εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες κατοίκους του Κορμακίτη όπου συζήτησαν διάφορα θέματα που τους απασχολούν όπως το αναθεωρημένο σχέδιο γεωργοκτηνοτροφικών επιδοτήσεων, τα σχέδια επανεγκατάστασης και ιδιαίτερα αυτό που αφορά στους νέους που θέλουν να επανεγκατασταθούν στον Κορμακίτη.  

Η παραμονή των εγκλωβισμένων μας στις πατρογονικές τους εστίες αποτελεί βασικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής και εθνική υπόθεση υψίστης σημασίας, τόνισε ο κ. Φωτίου. Γι’ αυτό προσπαθούμε, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αναζωογόνηση όλων των κατεχόμενων κοινοτήτων όπου ζουν οι εγκλωβισμένοι μας. Παράλληλα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, επιλύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους.

Στόχος μας είναι, συνέχισε ο κ. Φωτίου, να εξασφαλίσουμε στους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες μας τις συνθήκες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να διασφαλίσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Φυσικά με την ευχή ότι σύντομα θα έρθει η ώρα που η πατρίδα μας θα απελευθερωθεί από την κατοχή και θα επανενωθεί για να εισέλθει σε μια νέα εποχή ασφάλειας και ευημερίας που θα διασφαλίζονται και θα εφαρμόζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες.