7/2/22

Εθιμοτυπική συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

 


Εθιμοτυπική συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2022, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών κ. Ανδρέα Δημητρίου και την Αντιπρόεδρο της Ακαδημίας κ. Ευφροσύνη Ηγουμενίδου Ριζοπούλου. 

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της Κύπρου για την εκλογή των ιδρυτικών μελών στις 10 Απριλίου 2019, γεγονός το οποίο σηματοδότησε και την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας, για την αποστολή, τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της, όπως και για μια σειρά άλλων επιμέρους ζητημάτων, τα οποία σχετίζονται με τη στέγαση της Ακαδημίας σε ένα μόνιμο και συνάδοντα με τον ρόλο της χώρο, την επιτευχθείσα οικονομική αυτονόμησή της, όπως και για θέματα επαρκούς στελέχωσής της, ώστε να δύναται να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη σύσταση και λειτουργία της Ακαδημίας και την αναμενόμενη συμβολή της σε θέματα επιστημονικά, γραμμάτων και τεχνών, όπως και οικονομικών και πολιτικών επιστημών, αναφερόμενη δε στο υπό σύσταση στο αμέσως επόμενο διάστημα ίδρυμα της Βουλής, ήτοι το Ίδρυμα Κοινοβουλευτισμού και Συμμετοχικής Δημοκρατίας, υπέβαλε προτάσεις για συνεργασία και αμφίδρομη επικοινωνία των δύο ιδρυμάτων σε διάφορα επίπεδα, γεγονός το οποίο ο Πρόεδρος της Ακαδημίας αποδέχθηκε με ιδιαίτερη ευαρέσκεια, δεσμευόμενος να συνδράμει τη Βουλή στους επιδιωκόμενους με το μελλοντικό ίδρυμα σκοπούς.