22/2/22

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη στα ΗΑΕ

 


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη στα ΗΑΕ

Συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αύριο στις 9 π.μ. (ώρα Κύπρου), στο Παλάτι στο Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσα των ΗΑΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι, είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ενέργειας, Άμυνας, Γεωργίας, Μεταφορών, τους Υφυπουργούς Τουρισμού, Ναυτιλίας, Έρευνας, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας Κύπρου στην ΕΧΡΟ 2020, στο Ντουμπάι, οι Υπουργοί Ενέργειας, Μεταφορών, Άμυνας, Γεωργίας και ο Υφυπουργός Τουρισμού θα έχουν αύριο διμερείς επαφές.

Σήμερα, νωρίς το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Τεχνολογίας κ. Omar Ahmed Suwaina al Suwaidi.

Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα μεταβεί στο Παλάτι όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nayhan.

Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη συνάντηση είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΑΕ, θέματα Ενέργειας και οι σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ.