27/1/22

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στην τελετή παράδοσης Λεωφορείου στην ΕΛΔΥΚ

 


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στην τελετή παράδοσης Λεωφορείου στην ΕΛΔΥΚ

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ για την τελετή παράδοσης ενός λεωφορείου 55 θέσεων, για  κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που αποτελεί δωρεά της ΟΠΑΠ Κύπρου την οποία αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται και απευθυνόμενος στη διοίκηση της ΕΛΔΥΚ, θα ήθελα για ακόμα μια φορά να μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχαριστίες της κυπριακής πολιτείας στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό για την προσφορά τους, την αδερφική συμπαράσταση και τη διαρκή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Η παρουσία της ΕΛΔΥΚ στην ημικατεχόμενή μας πατρίδα, δίνει θάρρος και δύναμη στον Κυπριακό Ελληνισμό και συμβάλλει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της μαχητικής μας ισχύος.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου μέσα από τις δράσεις της στηρίζει διαχρονικά με χορηγίες τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε θέματα παιδείας, υγείας, περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Με την έμπρακτη στήριξή σας συμβάλλετε στην ενίσχυση των σχεδιασμών του Υπουργείου Άμυνας,  όπως για παράδειγμα με την ανέγερση των χώρων εκγύμνασης στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης και την προμήθεια εξοπλισμού για υφιστάμενα γυμναστήρια σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς.

Οι αξιέπαινες πράξεις σας, μας τροφοδοτούν με περισσότερη θέληση να συνεχίσουμε το έργο μας και παράλληλα μας υποχρεώνουν να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά σας.

Ως Υπουργείο Άμυνας προωθούμε συνεχώς την εμπέδωση και καθιέρωση οδικής συνείδησης, με σημαντικότερο το θεσμό της δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία. Στόχος μας, πάνω από όλα, είναι η προστασία των  παιδιών μας. Για τον σκο