25/11/21

Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών μετά το πέρας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών


 

Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών μετά το πέρας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών

Οι συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων είναι το όχημα μετάβασης στη νέα τάξη πράγματων, στη νέα μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και για μάς σκοπό έχουν να δώσουν βιώσιμες οντότητες, που θα μπορούν να σταθούν σε βάθος χρόνου και να δίνουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, δήλωσε το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών αναφορικά με το θέμα των συζητήσεων για τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε ότι «φτάσαμε σε ένα σημείο στο οποίο πλέον έχουμε ασχοληθεί με αυτά, που δημοσιογραφικά ονομάστηκαν ως ‘αγκάθια’».  

Ενημέρωσε ότι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή τα θέματα που συζητήθηκαν είναι των δημοψηφισμάτων, αλλά και των συνενώσεων. «Η εκτίμηση της Κυβέρνησης είναι ότι και για τα δυο θέματα έχουν να καταγραφεί σημαντικά βήματα προόδου», όπως είπε ο κ. Νουρής.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως οι συζητήσεις εμπίπτουν εντός του χρονικού περιθωρίου που έχει οριστεί «για να μπορέσουμε», όπως είπε, «να φτάσουμε στην Ολομέλεια ει δυνατόν με κοινές θέσεις».  

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των δημοψηφισμάτων, ανάφερε ότι έχουν εισακουστεί οι επιχειρηματολογίες, υπογραμμίζοντας πως για το συγκεκριμένο θέμα η Κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση.