14/10/21

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών

 

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών (ΕΕΠΠ) Δρα An Herman. Τη Δρα Herman συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΕΠΠ κ. Guido Dumon, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΠΠ, Πρόεδρος της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου (ΟΠΠΚ) και Πρόεδρος της Βουλής των Γερόντων κ. Αντώνης Δημητριάδης, το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΠΠΚ κ. Ελευθέριος Σάββα, ο γραμματέας της ΟΠΠΚ κ. Ανδρέας Βατυλιώτης και ο Πρόεδρος Επαρχιακής Λευκωσίας της ΟΠΠΚ κ. Ανδρέας Ματσουκάρης.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και τον ρόλο που διαδραματίζουν τα οργανωμένα σύνολα στη διαδικασία αυτή. Έγινε στη συνέχεια ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τους δυνατούς τρόπους συνεισφοράς, αξιοποίησης και ενσωμάτωσης των πρεσβυτέρων πολιτών στην κοινωνία. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη μείωσης του χάσματος μεταξύ γενεών και καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ πρεσβυτέρων και νέων, καθώς και η σημασία της προσέλκυσης νεαρών ατόμων στην πολιτική.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στις σοβαρές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Κύπρος, στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία να διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας για το σύνολο των Κυπρίων πολιτών.